Na Međunarodnom aerodromu Sarajevo održan trening za upotrebu defibrilatora u okviru projekta „Jadranski model održive mobilnosti u oblasti zdravstvene zaštite.“

Danas je na Međunarodnom aerodromu Sarajevo na punktu hitne pomoći održan trening za upotrebu defibrilatora u okviru projekta „Jadranski model održive mobilnosti u oblasti zdravstvene zaštite."
Federalno ministarstvo zdravstva je u okviru projekta „Jadranski model održive mobilnosti u oblasti zdravstvene zaštite“, provelo tendersku proceduru za nabavku defibrilatora za potrebe punktova hitne pomoći lociranih na Međunarodnom aerodromu Sarajevo i u Zračnoj luci Mostar.
S tim u vezi, odabrana firma Rauche d.o.o. Mostar, danas je izvršila isporuku defibrilatora na Međunarodni aerodrom Sarajevo, te je tim povodom organizovan trening za doktore koji obavljaju poslove pružanja hitne pomoći na ovom aerodromu.
Trening je vođen od strane stručnjaka g. Marina Črnelča, koji je medicinskom osoblju pružio osnovna uputstva rukovanja, te smjernice za upotrebu doniranog defibrilatora.